top of page

Életünk

Mindennapjaink

Finommotorika, kreatívkodás, alkotás

Rajzolunk, festünk, gyurmázunk, ragasztunk, homokozunk, sütünk-főzünk, növényeket gondozunk a kertben és bent, és ami még épp eszünkbe jut.

Zene, ritmus, ének

Sokat éneklünk, kis hangszereket, csörgőket használunk, zenét hallgatunk és zenére mozgunk, tornázunk, táncolunk, tapsolunk. Napi tevékenységeink nagy részét mondókával, dallal kísérjük.

Nagymozgások,
torna

Az udvaron sokat szaladgálunk, motorozunk, csúszdázunk, tornázunk, esős vagy hideg, szeles napokon pedig bent tornázunk, akadálypályát készítünk vagy pici babzsákokkal, labdákkal játszunk. 

Anyanyelvi fejlesztés

Mondókázunk, bábozunk, mesét olvasunk és hallgatunk, alkalomadtán diavetítésre is sor kerül, és folyamatosan beszélgetünk egymással.

Logikai gondolkodás fejlesztése

Számok, formák, összefüggések, kisebb-nagyobb, csoportosítások, építés, következmények: ezek mind-mind a hétköznapjaink része.

Kinti időtöltés

Amikor beköszönt a jó idő, amennyit csak tudunk, kint vagyunk. Még a tízórait is kint fogyasztjuk el, és csak a nagy forróság elől menekülünk be a házba. A kert sok lehetőséget kínál: szabad mozgás, szerepjáték, homokozás, piknikezés, aszfaltra rajzolás és sok egyéb, sőt a kertben szoktunk családi napot is tartani.

bottom of page