Rólunk

Jó kezekben

Célunk

Családi bölcsődénket 1-4 éves korú gyermekek nap közbeni ellátására hoztuk létre, a 17. kerületben, a Helikopter lakóparkban. Szeretnénk, ha a gyermekek szeretetteli, vidám, elfogadó légkörben, kellemes, családias, ingergazdag környezetben, személyiségüket tiszteletben tartó gondoskodásban részesülhessenek akkor is, amikor szüleik ránk bízzák őket akár mert részmunkaidőben vagy teljes állásban visszamennek dolgozni, akár mert egy kis szabadidőre vágynak, akár mert szeretnék megkönnyíteni csemetéjük közösségbe való beilleszkedését egy kis létszámú, családias légkörű közösség segítségével.

Célunk, hogy az alapvető keresztény erkölcsi értékeket - szeretet, elfogadás, igazmondás, embertársaink tisztelete - közvetítsük a gyermekek felé, elsősorban példamutatás által, és az által, hogy biztosítjuk számukra azt, amire egy „olajfacsemetének” igazán szüksége van: azaz a kellő teret, az odafigyelést, a szilárd, biztonságos alapot és a rugalmas, növekedést támogató „karókat”.

Módszerünk

Számunkra elengedhetetlenül fontos a gyermek és szülei elfogadása, tisztelete, a szülőkkel való jó partneri viszony ápolása. Valljuk, hogy a szeretetteljes, elfogadó, vidám légkör a legmegfelelőbb arra, hogy biztosítsa a gyermek fejlődését, képességeinek kibontakozását.

Emellett szükséges az életkoruknak megfelelő játékos, kreatív fejlesztés. Ebben az életkorban a legfontosabbnak a gyermekek jellemének és érzelmi intelligenciájának fejlesztését tartjuk, és persze mindeközben a kellően ingergazdag környezetben bőven akad lehetőségünk arra is, hogy információt, tudást is beléjük csepegtessünk. Fő alapelveink a szabad játék, és a sok mozgás, zenével, mondókákkal kísérve.

Családi bölcsődénk egy kertes házban kapott helyet, rendelkezik tágas udvarral, saját játszórésszel (homokozó, kismotorok, csúszda, kis házikó), mely lehetőséget biztosít minden évszakban arra, hogy sok időt töltsünk a friss levegőn.

Számunkra fontos az is, hogy a gyermekek megfelelő minőségű és mennyiségű, változatos ételhez jussanak, ezért az ételeink saját konyhánkon készülnek, friss szezonális alapanyagokból.

Bölcsinkben egy éves kortól várjuk a gyermekeket, egészen óvodás korig.