Csapatunk

Elhivatottság és Szakértelem

Réka néni

Alapító és Családi Bölcsi vezető

Angol foglalkozások vezetője

Domonics Réka vagyok, Hanna, Dani és Fanni anyukája. Miattuk, nekik hoztuk létre eredetileg a családi napközinket, azóta innen már "kirepültek", de a bölcsi maradt, mert úgy láttuk, hogy szükség van még ránk és mert szeretjük ezt csinálni.

Eredetileg közszolgálati közgazdászként diplomáztam, aztán a bölcsi alapításakor a családi napközis tanfolyamot is elvégeztem, hogy még többet tudjak meg erről a gyönyörű szakmáról, majd később a bölcsivé alakulás után a családi bölcsőde vezetői kiegészítő képzésen is részt vettem. Szívesen megyek továbbképzésekre is, például nemrég a korai fejlesztőben koragyermekkori családközpontú intervenciós képzésen jártam, de ADHD-s szülőtréningen is voltunk már, ahol szintén rengeteget tanultunk a gyerekekről és a családokról.

A kétnyelvű nevelés és a kisgyermekkori játékos idegennyelv-átadás a hobbim és szívügyem, így időközben Rhyme Time és Jump&Fun oktató is lettem 2017 őszétől. Rhyme Time órákat jelenleg csak kiegészítő szolgáltatásként, opcionális jelleggel, a bölcsi nyitva tartási idején túl tartok itt, de úgy tűnik, van rá szülői igény, így 2020 őszétől akár bölcsi-időben is tudok angolul játszani és énekelni, ugrabugrálni a gyerekekkel. :) A részletekről érdeklődjetek!

Családunkról lentebb olvashattok még egy kicsit.

 

Zsuzska néni

Olajfacsemete Bölcsi vezető

Dénes Zsuzska vagyok. Már a kezdetek óta részt veszek a bölcsi életében. Eleinte önkénteskedtem, helyettesítettem, és ott segítettem, ahol csak tudtam, majd 2016. júniusától - a családi napközis (bölcsi elődje) tanfolyam sikeres elvégzése után - főállásban is csatlakoztam a bölcsi gárdájához. 


Az elmúlt 2-3 évben a bölcsi mindennapi életét én vezetem, szervezem, a szülőkkel elsősorban én tartom a napi kapcsolatot, így hozzám fordulhattok minden kérdéssel, kéréssel első körben.

Viki néni

Segítő és helyettes vezető

Szpaszojevics Viktória vagyok, kisgyermekgondozó- és nevelő szakképesítéssel és több év gyermekvigyázói tapasztalattal a hátam mögött kötöttem ki az Olajfacsemete bölcsiben.

2017 tavaszán eleinte csak segítőként csatlakoztam a bölcsis csapathoz, amikor a létszám megkívánta, majd 2018 tavaszától már itt ragadtam és főállásban dolgozom a bölcsiben. 

 

Réka néni és Robi bácsi és a család

Alapító Fenntartók

Ők a családi bölcsőde (vagyis eredetileg napközi) megálmodói és fenntartói. Keresték a lehetőségét annak, hogy pici gyerekeik mellé legyen állandó segítségük, és közben másoknak is segítsenek ezzel. És láss csodát, első gyermekük születése után pár hónappal megürült egy közeli ingatlan, a tulajdonos szívesen kiadta nekik,  találkoztak Barbi nénivel, aki épp részmunkaidős lehetőséget keresett, amit legkisebb gyermeke mellett is végezhet akár. És így indult a családi napközi.

Robi bácsi és Réka néni harmadik gyermekük érkezése után már főleg csak a fenntartói háttéradminisztrációs feladatokban vesznek részt, a hivatalokkal, könyvelővel, stb. tartják a kapcsolatot, figyelnek arra, hogy a folyamatosan változó szabályozásoknak is mindig megfeleljen a bölcsi működése, pályáznak ha van mire, finanszíroznak, ha kell, és persze folyamatosan egyeztetnek Zsuzska nénivel a bölcsi napi ügyeiről is. 2020 tavaszától Réka néni ismét jobban részt vesz a bölcsi életében, 2020 őszétől pedig akár angolos csoport indításában is gondolkodnak.

Barbi néni

Tiszteletbeli, Örökös Tag

Családi napközink szellemi anyukája és szakmai megálmodója. 4 gyermekes anyuka, és nem mellesleg elhivatott óvónéni is, aki a gyermekeivel való otthon töltött évek után úgy döntött, hogy családi napközinkben fog újra munkába állni. Vele együtt indultunk és építettük fel azt, ami az Olajfacsemete családi napközi volt, és amit később a családi bölcsődénkben is tovább viszünk.

 

Már a bejegyzésben is rengeteget segített, szakmai anyagok írásában is jeleskedett, közben pedig folyamatosan azon ügyködött, hogy a gyerekeknek minél változatosabb, minél érdekesebb játékötletekkel álljon elő, ugyanakkor biztosítsa számukra azt az érzelmi biztonságot, derűs, elfogadó légkört, amit otthon is megkapnak. Hogy minél kevésbé legyen érezhető az átmenet a család és a családi napközi (és most már bölcsőde) között. Ezt a szemléletet adta tovább az új kollégáknak is, majd 2015. nyarán elbúcsúztunk egymástól, mivel ősztől egy óvodában folytatja munkásságát. Ehhez itt is sok sikert és örömöt kívánunk, és bármikor szívesen látjuk viszont egy kávéra, vagy netán egy kis bábozásra, éneklésre...

© 2020 by Olajfacsemete Családi Bölcsőde, Sündörgő Családi Bölcsőde

  • White Facebook Icon