top of page

Csapatunk

Elhivatottság és Szakértelem

Zsuzska-jo.jpg

Zsuzska néni

Dénes Zsuzska vagyok. Már a kezdetek óta részt veszek a bölcsi életében. Eleinte önkénteskedtem, helyettesítettem, és ott segítettem, ahol csak tudtam, majd 2016. júniusától - a családi napközis (bölcsi elődje) tanfolyam sikeres elvégzése után - főállásban is csatlakoztam a bölcsi gárdájához. 


Az elmúlt 3-4 évben a bölcsi mindennapi életét én vezetem, szervezem, a szülőkkel elsősorban én tartom a napi kapcsolatot, így hozzám fordulhattok minden kérdéssel, kéréssel első körben.

Viki-neni_edited.jpg

Viki néni

Szpaszojevics Viktória vagyok, kisgyermekgondozó- és nevelő szakképesítéssel és több év gyermekvigyázói tapasztalattal a hátam mögött kötöttem ki az Olajfacsemete bölcsiben.

2017 tavaszán eleinte csak segítőként csatlakoztam a bölcsis csapathoz, amikor a létszám megkívánta, majd 2018 tavaszától már itt ragadtam és főállásban dolgozom a bölcsiben.

 

domocsalad2.jpg

Réka néni és Robi bácsi és a család

Alapító Fenntartók

Ők a családi bölcsőde (vagyis eredetileg napközi) megálmodói és fenntartói. Keresték a lehetőségét annak, hogy pici gyerekeik mellé legyen állandó segítségük, és közben másoknak is segítsenek ezzel. És láss csodát, első gyermekük születése után pár hónappal megürült egy közeli ingatlan, a tulajdonos szívesen kiadta nekik,  találkoztak Barbi nénivel, aki épp részmunkaidős lehetőséget keresett, amit legkisebb gyermeke mellett is végezhet akár. És így indult a családi napközi.

Robi bácsi és Réka néni harmadik gyermekük érkezése után már főleg csak a fenntartói háttéradminisztrációs feladatokban vesznek részt, a hivatalokkal, könyvelővel, stb. tartják a kapcsolatot, figyelnek arra, hogy a folyamatosan változó szabályozásoknak is mindig megfeleljen a bölcsi működése, pályáznak ha van mire, finanszíroznak, ha kell, és persze folyamatosan egyeztetnek Zsuzska nénivel a bölcsi napi ügyeiről is. 2020 tavaszától Réka néni ismét jobban részt vesz a bölcsi életében, 2020 őszétől pedig délelőttönként többet volt jelen, Rhyme Time angol zenebölcsit is tartott igény szerint. 2021 januárjától főként egy másik helyszínen lehet (sokszor szintén gyerekek között) megtalálni, de ha a létszám kívánja, plusz emberként, vagy amikor szükséges, helyettesítésben lehet rá számítani.

BarbiNeni.png

Barbi néni

Tiszteletbeli, Örökös Tag

Családi napközink szellemi anyukája és szakmai megálmodója. 4 gyermekes anyuka, és nem mellesleg elhivatott óvónéni is, aki a gyermekeivel való otthon töltött évek után úgy döntött, hogy családi napközinkben fog újra munkába állni. Vele együtt indultunk és építettük fel azt, ami az Olajfacsemete családi napközi volt, és amit később a családi bölcsődénkben is tovább viszünk.

 

Már a bejegyzésben is rengeteget segített, szakmai anyagok írásában is jeleskedett, közben pedig folyamatosan azon ügyködött, hogy a gyerekeknek minél változatosabb, minél érdekesebb játékötletekkel álljon elő, ugyanakkor biztosítsa számukra azt az érzelmi biztonságot, derűs, elfogadó légkört, amit otthon is megkapnak. Hogy minél kevésbé legyen érezhető az átmenet a család és a családi napközi (és most már bölcsőde) között. Ezt a szemléletet adta tovább az új kollégáknak is, majd 2015. nyarán elbúcsúztunk egymástól, mivel ősztől egy óvodában folytatja munkásságát. Ehhez itt is sok sikert és örömöt kívánunk, és bármikor szívesen látjuk viszont egy kávéra, vagy netán egy kis bábozásra, éneklésre...

bottom of page