top of page
  • Writer's pictureRéka Domonics

Koronavírus hírek - RTL interjú

Kedves Szülők! Érdemes megnézni a lenti interjút a családi bölcsődék helyzetéről a jelen helyzetben:

Sok kerületben polgármesteri döntés alapján be kellett zárni a családi bölcsődéket. A mi kerületünkben Polgármester úr lehetővé tette, hogy a magánbölcsik esetében a fenntartó döntsön a nyitva tartásról vagy ügyeleti rendről, emellett az önkormányzat is szervezett kis létszámú ügyeletet az önkormányzati óvodákban, bölcsődékben. (http://www.rakosmente.hu/Hirek/Hir.aspx?NewsId=449a4787-d513-46be-89b3-240945a7bad0&PrevUrl=/)

Így jelenleg mi még nyitva vagyunk (ameddig erre lehetőségünk van és ameddig úgy látjuk, biztonságosan el tudjuk látni a feladatunkat), mivel kis létszámmal működünk és dolgozó szülők gyermekei járnak hozzánk, akik egy esetleges zárás esetén legfeljebb nagyszülők segítségét tudnák igénybe venni, ami jelen helyzetben kifejezetten ellenjavallt. Több szülő önkéntesen otthon tartotta gyermekét, amit nagyon köszönünk, többen viszont ezt nem tudják megoldani, így őket úgy döntöttünk, hogy a nyitva tartással, a megszokott, biztonságos, kis létszámú környezettel segítjük tovább, amíg ezt megtehetjük.

Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a híreket, fejleményeket mind országos, mint kerületi szinten, és az EMMI szakmai útmutatója alapján járunk el a kockázatok csökkentése érdekében. Vigyázzunk egymásra, aki csak tud, maradjon otthon, és minimalizáljuk a legszükségesebb helyzeteken kívül a találkozásainkat. Ha boltba vagy forgalmasabb helyre megyünk, viseljünk maszkot, mert bár nem véd teljesen a vírus ellen, de az esetleges továbbadás esélyét nagyban képes csökkenteni. Ajánlom a maszk viselésével kapcsolatosan ezt a cikket: https://index.hu/techtud/2020/03/23/koronavirus_magyarorszagon_dr_fekete_ferenc_velemeny_maszk_viseles/. Mossunk gyakran kezet, ha ki kell mennünk, hazaérkezés után kézmosás, arcmosás, ruhacsere... És segítsük egymást, ahol csak tudjuk! Mindenkinek jó egészséget kívánunk!




6 views0 comments
bottom of page