top of page
  • Writer's pictureRéka Domonics

Tájékoztatás és kérések a koronavírus kapcsán

Kedves Szülők!

Az elmúlt napokban Magyarországon is megjelentek koronavírusos fertőzések. A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermekek megfelelő ellátása érdekében arra kérünk mindenkit, hogy maradéktalanul tartsa be a szakemberek tanácsait.

  • Azok, akik az elmúlt két hétben a koronavírussal érintett területeken jártak, vagy fertőzött területről visszatérő személyekkel kapcsolatba kerültek, kérjük, hogy tizennégy napig ne látogassák az intézményt!

  • A gyermekek egészségi állapotát kísérjék fokozott figyelemmel!

  • Használják a kihelyezett kézfertőtlenítő szert, megérkezés után, a gyermekek gondozó néniknek való átadása előtt gyermekük is megfelelően mosson és/vagy fertőtlenítsen kezet! 

  • Megfelelő kézmosásról ábrát facebookon és honlapunkon is találnak

  • Amennyiben tömegközlekedéssel érkeznek bölcsődénkbe, tanácsos a teljes külső ruházat átcserélése a bölcsődébe való belépés előtt.

  • Munkatársaink a szokásosnál is fokozottabb figyelmet fordítanak a higiénés szabályok megtanítására, betartatására a gyerekekkel, kérjük, segítsék munkájukat azzal, hogy otthon is fokozottabb figyelmet fordítanak erre.

  • Ha bármilyen betegségtünetet észlelnek gyermekükön vagy magukon, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal telefonon és a kapott instrukciókat tartsák be.

  • Az éjjel-nappal ingyenesen hívható országos ügyeleti központ telefonszáma 06-80/277-455 illetve 06-80/277-456.

  • Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről, az aktuális eljárásrend szerint.

  • Folyamatosan figyeljük a járványügyi helyzet alakulását, teljeskörűen együttműködünk az illetékes hatóságokkal.


Amennyiben Magyarországon is sor kerülne a bölcsődék, óvódák, iskolák működésének felfüggesztésére, abban az esetben - további intézkedésig - természetesen mi is bezárunk, a protokoll eljárást nekünk is be kell tartani. Ameddig nem kerül sor ilyen központi intézkedésre, az intézményvezetőknek saját hatáskörben van lehetőségük a működést felfüggeszteni. Ezt mi - amennyiben nem fordulnak elő tömeges megbetegedések a bölcsődében és amennyiben nem kapunk erre központi vagy helyi önkormányzati utasítást - egyelőre nem tervezzük, továbbra is nyitva vagyunk. Amennyiben a Szülő dönt úgy, hogy gyermekét jelen helyzetben otthon kívánja tartani, természetesen erre lehetősége van, ebben az esetben a havi gondozási díj továbbra is fizetendő.

Köszönjük, és jó egészséget kívánunk!

Üdvözlettel:

Domonics Réka

ügyvezető

Fenyvesligeti Sündörgő Nonprofit Kft.

Olajfacsemete és Sündörgő Családi Bölcsődék fenntartója



Emellett egy kis személyes megjegyzés: szeretném megköszönni Zsuzska néninek, Szandi néninek és Viki néninek, hogy ugyanúgy, ahogy eddig is, töretlen lelkesedéssel segítik a gyerekeket abban, hogy megtanuljanak ügyesen kezet mosni, orrot fújni, és betartsák az ajánlott higiénés szabályokat, és emellett persze a bölcsi tisztaságára is folyamatosan ügyelnek, ebben az időszakban pedig az előírtnál is rendszeresebben fertőtlenítenek, takarítanak. Az orrfújás, kézmosás és hasonló fontos feladatok helyes elsajátításában pedig köszönjük, hogy Ti is hozzáteszitek az otthoni részt, együtt könnyebben megy. :-)

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Szeretettel: Réka (néni)

1 view0 comments
bottom of page